Ana içeriğe atla

Sokak Reklamları - Cornetto-Pacman Uygulaması

Firma: Algida
Marka: Cornetto
Yer: İstiklal Caddesi. Galatasaray Meydanı, Yapı Kredi Bankasının dış duvarı
Saat:21.30 ve24.00 arası
Tarih:22.07.2010

Sokak Reklamları son yılların en hızlı yükselen mecrası oldu. Tabii bu mecra içinde de, farklı ve hemen farkedilebilir olmak önemli.
Geçtiğimiz günlerde (22.07.2010) bu bir adım öne çıkan sokak reklamlarından biri de ''Cornetto-Pacman'' uygulaması oldu.
Oyunla karşılaşınca önce fotoğraf makinamı çıkarıp bol bol fotoğrafladım. Sonra hemen lisenin önündeki standa yaklaşıp oyunu oynamak istediğimi belirttim. Görevli arkadaş önce oyunla ilgili bir broşür uzattı, sonrada koca binayı göstererek oyunu anlatmaya başladı.

Aslında u
ygulamanın güzelliğiyle, fotoğraf çekmenin heyecanınına kendimi kaptırdığımdan duvardaki bilgilere fazla dikkat etmemiştim, ama sonrasında görevlinin anlatımı ve oyuna katılınca çok basit ve anlaşılır bir uygulama olduğunu gördüm. Duvardaki bilgilerle, o anda oradan geçen herhangi biri bile, herhangi bir marka cep telefonu ile oyuna katılıp oynayabiliyordu.

Yapmanız gereken tek şey 0532 757 17 17 numaralı hattı aramaktı. Sonrası zaten yine aynı kolaylıkla devam ediyordu. Önce dev ekranda yeşil bir oyuncu ve ardından karelerin arasında Cornetto'lar beliriyordu. Oyunun tek kuralı, oyuncunuzla 3 Cornetto'yu toplamak.

Oyuncunuz ekranda belirdikten sonra, size sürenizin başladığını söyleniyordu. Sonrasında 10 dakikalık geri sayım başlıyordu.
Sürenin baş
lamasından sonra sağ üst köşede telefonunuzda kullanacağınız yön tuşları beliriyordu. Bunlar 2(yukarı git tuşu)-4(sola git tuşu)-5(aşşağı git tuşu)-6(sağa git tuşu) tuşları oluyordu. Tuşlarla ekranda beliren oyuncunuzu yönlendirip Cornetto'ları topluyordunuz.

Oyun süresi içirisinde, eğer 3 Cornneto'yu toplayacak olursanız, cebinize gelen tek kullanımlık şifre ile bedava Cornetto'yu alıyordunuz.
Bu arada oyun ücretlendirilmesi şöyle yapılmıştı: Turkcell için her aramanın ücreti 0,40 kuruş, diğer operatörler için ise, kendi tarifeleri üzerinden ücretlendiriliyordu.

Yorumlar

  1. Reklamın da böylesini iç duymamıştım doğrusu :) Adamların kafası çalışıyor valla.

    YanıtlaSil
  2. Sanırım uzun zamandır beni heyecanlandıran ilk reklam oldu :)

    YanıtlaSil
  3. google'ın pac-man logosundan sonra gördüğüm en yaratıcı çalışma

    YanıtlaSil
  4. Saygıyla eğiliyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikir, görüş, öneri ve yorumlarını paylaştığın için teşekkürler.