Ana içeriğe atla

İnternet=Facebook=İnternet

Bazen Facebook'daki paylaşımlanların çokluğuna baktığım zaman, kanım donuyor resmen. O anda kanımın donmasına sebep olan şey ise, çok ileriki bir zamanda internetin sadece Facebook'dan ibaret bir ortama dönüşeceğini düşünmem. Bu düşünce belki saçma gelebilir ama, paylaşılanların çokluğuna bakınca, sanki apar topar taşınıyoruz gibi bir hisse kapılıyorum. Taşınmamızı da kendimiz yapıyoruz. Normal bir site bunu yapmaya kalkışsa yapması gerekenleri düşünün. Ama Facebook içinde böyle bir şey yok. Sanki Facebook bizi kendisine birer işçi olarak tutmuş ve biz durmadan onun için çalışıyoruz gibime geliyor. Yazılarımızı, fotoğraflarımızı, videolarımızı, herşeyimizi oraya taşıyoruz. Hatta abartıp adeta belleğimiz gibi kullanıyoruz.

Şu an için, Facebook'da gördüğüm tek eksiklik ''translate'' gibi. Eğer translate özelliğini de eklerse, artık facebook dışında bir siteye girip zaman harcamak gereksiz olacaktır.
Şu anda bile kullanımı gün geçtikçe daha çok artıyor.
Zaten daha sık bir kullanım sağlamak için,
Facebook'da boş durmuyor, sürekli olarak kendi içinde yenilikler yapıyor ve bunları tamamlayınca hemen ekleyerek duyuruyor. Bana göre bu yenilikler, genel olarak başarılı olmuş sitelerin bir kopyası gibi dursada, Facebook'un amacı hepsini kendi bünyesi altında bulundurup, insanları Facebook'a hapsetmek gibi algılıyorum. Aslında biraz daha ileri gidip şunu söylemek istiyorum. Sanki kendi ellerimizle sanal bir dünya yaratıp, tüm çıkışları kapatacağız gibime geliyor. O dünya sadece Facebook'dan ibaret olacak.

Ordan bakınca kafayı yemiş biri veya Facebook'u çok abartmış gibi görünebilirim, hakkımda böyle düşünmeniz çok normal :))
Ama eğer bi an Facebook içinde arama yaparsanız, ne demek istediğimi biraz olsun anlarsınız.
Üstelik şu an aramalarınız sizi doyuramayacak durumda iken, çıkan bazı sonuçlara şaşırıyorsunuz. (Mesela ''en yeni klipler'' yazın, artık dışarıya bile link verdiğini göreceksiniz.) Dışarıya bağlantı oluşturması iyi, ama bunun nedeni kendi içinde yeteri kadar gelişemediği. Bide artık her şeye, Facebook içinde ulaşabilecek duruma geldiğiniz zamanı düşünün. İşte o zaman; sabah bilgisayarınızı açıp Facebook'a gireceksiniz, akşam kapatırken ''çıkış'' yapacaksınız. Yani kısaca; gelecekte internet hayatımız Facebook'da ibaret kalacak ve onsuz yapamayacağız gibi hissediyorum. Hatta bir gün Facebook'un tıpkı bir internet tarayıcı gibi kullanılacağını düşünüyorum.

Yorumlar

  1. Güzel bir yorum bence.
    Beni rahatsız eden kısmı da kendimizle ilgili bu kadar çok bilgiyi oralarda paylaşıyor olmak. İleride kimin bunları ne amaçla kullanacağını nereden bilelim ?! Böyle bakınca ben de kafayı yemiş gibi görünebilirim.
    ilk zamanlar ben de kuzu kuzu ellerimde taşıdım bazı bilgilerimi ama çok kısa bir sürede uyandım ve tüm dünya görse yine de bi şey olmaz dediğim bilgilerimi ve detayları paylaşıyorum artık. Hatta arkadaş listemdekilerden bile saklıyorum fotoğraflarımı ve duvarımı! Hal böyleyken yazın hoşuma gitti. Korkutucu aslında. Eskiden hayatla ilgili kurulan hayallere bak bir de bunlara bak...

    YanıtlaSil
  2. çok haklı bi yazı, Gerçekten hayat faceden ibaret olabilir, Face'de bunu yapmak için elinden geleni yapıyor.! Resim Muhteşem, herşeyi anlatıyor. !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikir, görüş, öneri ve yorumlarını paylaştığın için teşekkürler.