Ana içeriğe atla

Paraya Bağlı Kişisel Gelişim'lerimiz

Bugünlerde çevremde olan, tanıdığım veya tanımaya çalıştığım bazı insanlara dikkat ediyorum da odaklandıkları tek şey para kazanmak üzerine. Bu tabi ki de yanlış olan değil ve zaten maddi sıkıntılar kişiyi bu konuya odaklanmaya itiyor. Ama bana göre burda yanlış olan şey şu; yaşanılan maddi sıkıntılar karşısında doğru olanı yapmayı bırakmak.
Evet doğru olanı yapmayı bırakmak, güzel düşünmeyi bırakmak... Bu ne kadar doğru, bir davranış? Belki o kişiye göre doğru olabilir, ama bana göre yanlış.

Çünkü insan her halükarda sıkıntı yaşamaya, ulaştığı refah seviyesine göre harcamaları da artmaya devam edecek. Bundan kazandığımız kadar harcarız sonucuna ulaşabiliriz. Dolayısıyla lafı uzatmadan, konuyu şöyle noktalamak istiyorum:

Şu an kazandığınız kadar harcarken, elinizde olmadığı zamanki yeterliliği nasıl kabullenip günüzü geçiriyorduysanız, bugün kazandığınız kadar harcamak yerine artık fazlasına odaklanmayıp, biraz hayata bakışınızı genişletmeye odaklanın. Çünkü cebinizdeki paranın değeri, girdiğiniz mekanlarda oturduğunuz koltukların değeri kadardır. İnanın :)) para sizi, karşınızdaki kişiye göre bir değer seviyesine çıkarmıyor. Çünkü arkanızı dönüp o ortamdan çıktığınız zaman; eğer hayata bakış açınızda bir zenginliğiniz, insanları bulundukları şekillere göre kabullenici olgunluğunuz yoksa, siz o kişinin karşısında hiç var olmamış oluyorsunuz...

Sürçü lisan ettiysem afola.

Yorumlar