Ana içeriğe atla

Eğer mutsuzsanız, mutsuzluğunuzu sadece şu an yapmakta olduğunuz işe bağlamayın.Çünkü iş hayatı her zaman sıkıcı ve mutsuz olabilecektir.

Bazı insanlara dikkat ediyorum, mutsuzluğu sadece iş hayatından kaynaklandığını belirtiyorlar. Oysa iş hayatı her zaman sıkıcı olacaktır. İş hayatınızdaki olumsuzluklarında normal yaşantınızdaki gibi gelgitleri olacaktır. Mutsuzluğunuzun sadece iş hayatınızdan kaynaklandığını düşünenlerdenseniz, istediğiniz kadar iş değişikliği yapın, bir kaç ay sonra tekrar mutsuz olacaksınız.

Mutsuzluğunuzun kaynağına gitmek istiyorsanız öncelikle hayatınızın tümüne göz atmanız gerekecektir. Zaten, mutsuzluğunuzun sadece iş hayatınızdan kaynaklandığını düşünenlerdenseniz, siz kesinlikle bir iş koliksiniz ve işiniz olmazsa, iş hayatı dışından ayakta kalabilecek biri değilsiniz. Bunu söylemek kötü olabilir ama, belki işinizi kaybederseniz intihar bile edebilecek birisinizdir. O yüzden iş hayatınızı da sadece sosyal hayatınız kadar ciddiye alıp yaşayın. İşinizde mutlu değilseniz, şu anda yaptığınız işi istemediğiniz, yapmayacağınız anlamına gelmez. İlk olarak neden böyle düşündüğünüzü bulup, tüm hayatınıza göz atmanız gerekir. Bunun sonrasında belki sadece işinizi yalnız değil, tüm hayatınızı değiştirmeniz gerekecektir. Eğer gerçekten mutlu olmak istiyorsanız sadece işinizi değiştirmeyi seçerek mutlu olamazsınız.

Yorumlar