Ana içeriğe atla

Facebook, televizyonu alt mı etti?



Soysal medyanın artık; nedir, ne değildir’in ötesinde olduğuna emin olduğumdan dolayı bunu rahatlıkla yazabiliyorum. Sosyal medyanın, hala gelişimini sürdürmekte olduğu ve bu gelişiminde, etkilerinin çok daha büyük etkileşimlere sebep olacağını söylemeyecek hiç kimse yok.
Peki bu etkileşimler neler?
Bir çok etkileşim sayılabilir. Ama ben sadece birini ve bence en önemlisini söyleyeceğim.
Sosyal medya insanların gerçek bilgilerini paylaşmalarına, bu bilgilerle güvenli bir şekilde internete girmelerine yaradı.
Sosyal medya; daha önce ‘’gerçek bilgilerinizi, internette ikinci, üçüncü şahıslara vermeyin’’ diye bas bas bağıran bir televizyonculuk medyasının etkisini yok etti. (Hatta yok etmekle kalmadı şu an televizyonculuk medyasına da yön veriyor.)
Gerçek bilgilerle sosyalleşmenin, sosyal medyanın gücü olduğunu fark ettik. Bunu fark etmemizi sağlayan ise FACEBOOK’un ta kendisidir.
Fecebook önceliğinde, bir çok başarılı paylaşım sitesi vardı. Ama facebook bir patlamaya sebep oldu. Facebook gerçek bilgilerinizi kullanarak, sevdiğiniz, sevmediğiniz herkese ulaşmanızı sağlıyor. Fitili ateşleyenin facebook olduğu göz önüne alınırsa, hayatımızı şekillendirmeye devam edeceğini söyleyebilirim.
Adı değişebilir ama gerçek bilgilerimizle ‘’sosyal medya’’ kavramını yarattığını ve bunu halka sunup avamlaştırırken, artık yeni bir İNTERNET çağının açılmış olduğunun herkes farkında. Bilgilerimiz kişiselleşmekten, toplumsallaşmaya doğru giderken, korkutulmanın gereksizliğini de öğrenmiş oluyoruz.
Artık herkes nerde yaşadığımızı, geçen yıl ne yaptığımızı, şu an nerde eğlendiğimizi, yarın ne yapacağımızı biliyor. Bunu bir skor olarak görüyorum.

Yorumlar