Ana içeriğe atla

Ünlüler ve Sosyal Medya

Sosyal Medya; ünlüler ve halk arasında, hiç bir zaman, bir arada olamayacakları kadar, büyük bir yakınlık, ulaşılabilirlilik sağladı. İnsanlar sevsin veya sevmesin, onlara bi anda ulaşabiliyor, olumlu veya olumsuz eleştirilerini bildirebiliyorlar.

Hatta sırf ünlüleri takip etmek için sosyal ağları kullanan binlerce kişi var. Tıpkı sizin kendi işiniz için bu ağlara girdiğiniz gibi, onlarda ünlülere bir adım daha yakın olmak için sosyal ağları kullanıyorlar.

Peki sadece, sadece sevenlerimi takip ediyor? Bu sorunun ortak cevabı, uzatmadan kısaca ''hayır'' diyerek yanıtlanabilir.

Çünkü; meyve veren ağacın taşlanması olayı o kadar yoğun ki, ağzı iyi laf yapan bir çok kişinin sırf ünlüleri kendilerine hedef seçip saldırması pek bilinmeyen bir şey değil.
Zaten son günlerde bazı ünlülerin sosyal ağlarda yaşadıkları sıkıntıların ardından, bu alanlardan çıkması beraberinde ''acaba bu durum, ünlüler arasında nasıl ilerlemeye devam edecek'' sorusunu akla getiriyor.

Yaşanılan olumsuz olayların, bilinci yerinde olmayan bir çok kişi tarafından eğlence gibi algılanarak takip edildiği bile oluyor.

Olumlu eleştirilerin ''albümünüz çok güzel, kitaplarınız süper'' sözlerinden öteye geçmediği, olumsuz eleştirilerin ise binlerce hayranı karşısında, küçük düşürücü sözler eşliğinde aşşağılamaya kadar vardığı oluyor.

Peki bu durum her zaman için sadece susarak mı geçecek. Yapılan onca saldırıya, o kişi sadece block uygulayarak veya sessiz kalarak mı cevap vermiş olacak?

Sorun'un büyüklüğüne bakacak olursak, sadece susmanın veya block uygulamanın kulaklarını kapamak anlamına geldiğini görüyoruz.
Susmanın ve block uygulamanın cevap olmadığını düşünerek, şunu rahatlıkla söyleyebilirim: ünlülerin bizzat kendilerinin sosyal ağları kullanmaları yerine, bu işi onlar adına, ama onların diliyle biraz daha mesafe koruyarak yapabilecek ''Sosyal Medya'' ajanslarına bırakmaları gerektiğini düşünüyorum.

(Resim http://milk-cream.deviantart.com/art/Star-39521541 dan alınmıştır)

Yorumlar