Ana içeriğe atla

iPad kısa yolları

Sağda solda gördüğüm iPad kısa yollarını bir araya toplamak istedim ve sonuç olarak şöyle bir liste çıktı. Bu kısa yollar benim çok işime yarıyor. Umarım sizde memnun kalarak kullanırsınız.

-Safari'de "geri" veya "ileri" tuşunu basılı tuttuğunuzda geldiğiniz sayfaların bir listesi çıkıyor. Bu sayese tek tek ileri veya geri gitmenize gerek kalmıyor.

-Yine Safari'de yeni sekme açmak için kullandığımız + tuşunu basılı tutarsanız, en son kapattığınız sekmeleri gösteren bir liste çıkacaktır. Bu sayede kapanan sekmeyi tekrar açabilirsiniz.

-Sekmelerde veya uygulamalarda en alta inmişseniz, en alttan en üstte çıkmak için ekranın üst kısmındaki "iPad" yazısına (durum çubuğuna) tıklamanız yeterlidir.

-Youtube veya diğer sitelerde müzik veya her hangibir şey dinlerken pencereyi kapatırsanız müzik de kapanıyor. Müziğin o sekme kapalıyken de çalmasını sağlamak için "home" tuşuna iki defa basın ve altta çıkan sekmeyi sağa kaydırıp, müzik kontrol bölümündeki play tuşuna basın. Böylece sekme kapalıyken de müzik çalmaya devam edecektir.

-Ekran görüntüsü almak için power ve home tuşuna aynı anda basın. Alınan ekran görüntüsü de fotoğraflar klasörüne kaydediliyor.

-Uygulamalar arasında geçiş yapmak için 4 parmağınızla ekrana dokunun ve sağa veya sola çekin. bir sonraki uygulamaya geçiş yaparsınız.

-Yine aynı şekilde 4 parmağınızla ekrana dokunup yukarı çekerseniz alt sekme açılır.

-Ekranı sürekli sabit tutmak için; home tuşuna 2 defa ard arda basın ve alt sekmeyi en sağa kaydırıp, sol taraftaki kare içindeki ok'a basın.

-Türkçe karakterleri (çşöğ) hızlıca yazmak için en kolay yol; CSOG harflerine basıp hızlıca yukarı çekin. Basılı tutmayın, fiske atar gibi hızlıca yukarı çekin.

-Klavveyi 2 parça halinde kullanmak için, klavyeye 2 parmağınızla dokunun ve parmaklarınızı açın. Tekrar birleştirmek içinde 2 parmağınızla dokunup bu sefer parmaklarınızı birleştirin. (ayrıca klavyedeki "klavye" tuşuna basarsanız da aynı işlemi yapabilirsiniz)
Kısa yollar olarak şimdilik bunlar var :)

Yorumlar