Ana içeriğe atla

CHP ve 2014 Seçimleri

CHP'nin 2014 seçimlerine dair sosyal medya atılımları güzel oldu. Sadece sosyal medya'da değil aslında genel olarak eski seçimlere oranla da iyi oldu diyebiliriz. Ama tabii söylemleri ve yaptıkları birbirini tutmuyor o ayrı. Örneğin Sarıgül'ün sokaklarda kendisini eleştiren yurttaşlarını yumruklaması, Kılıçdaroğlu'nun Gülen'le elele verip ahlaksız bir şekilde Erdoğan'ı alt etmeye çalışması vs.

Bu konulara girmeden tekrar sosyal medya tarafına dönecek olursak, CHP'nin iyi bir atılım yaptığını kabul etmek lazım. Özellikle YouTube sayfalarından yayınladıkları, şu viral etki yaratarak yayılacak videolarını harika bulduğumu belirtmeliyim. (video)


Kesinlikle çok kaliteli bir iş olmuş. İşi kalitesiz gösteren tek olay içinde Sarıgül'e de yer verilmesi olmuş, ama o kadar da olsun.

Öte yandan sosyal medya yönetimi açısından baktığımda, YouTube'da var olan kendi parti kanalları yerine, parti adına yeni bir youtube kanalı açarak ilerlemelerinin yanlış bir stratejik adım olduğunu düşünüyorum.

Çünkü "dijitalde amaçlardan biri de; sizin kontrolünüzde gerçekleşecek olan kendi geçmişinizi oluşturmaktır. Yeni bir kanal açmak da kendi geçmişini oluşturmanın diğer bir adımı olsada (ilerleyen yıllarda) partinin geçmişini merak eden partililer veya diğer meraklı kullanıcılar bu farklı YouTube kanal yapılanmasını  gördüklerinde, algılarında CHP'nin 2014 yılında kendi geçmişinden koptuğunu, onu kabul etmediklerini ve hatta parçalara ayırdıklarını düşünecekler" diye düşünüyorum. Bu durum ise, geleceklerini teslim etmemizi isteyen bir yapının kendi içinde çeliştiğini gösterir. Durum böyle iken, oy kullanacak olanların aklına şu soru geliyor "oy'umu neden CHP'ye vermeliyim ki?"

Sağlıkla kalın.


Yorumlar