Ana içeriğe atla

Fatma Funda Esenc Kimdir, Gelecekte Kim Olacak?



Önceki gün havaalanındaki rötar nedeniyle, orda çalışmakta olan Tuğçe S.'ye hakaret edip hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam eden Funda Esenç her halde sonraki gün hakaretlerinin unutulacağından adı gibi emindiki; bu #çirkin #ırkçı #ötekileştirici insanlık dışı tavrı kameraya çekilirken bile "çekin çekin bunların hepsini çekin" demekten geri kalmamıştı.

Funda daha sonra evine varıp da yatağında mışıl mışıl uyurken "çekin çekin" dediği #ırkçı videosu telefon belleklerinde durmamış, sosyal medyaya düşmüş, duyarlı insanlar Fatma Funda Esenç hakkında konuşmaya başladıkları için de tüm haber sitelerinde manşetlere çıkmıştı.
Manşetlerde olan, sadece manşette kalmazdı ve bu yüzden olsa gerek etkisi yavaş yavaş görülmeye başladı.

"ben çingenelerle temas etmiyorum, sokak süprüntüsü, koca kıçını büyütene kadar, aklını çalıştır" diye hakaret ettiği Tuğçe S, haklı olarak ona doğru yürüdüğünde de "hop hop hop temas yok! temas yok" diyen Funda Esenc'in "çekin çekin" dediği videosunu izleyen onbinlerce kişi sosyal medya da Funda'ya temas etmek istediğini dile getirmeye başlamıştı.

Konuşmalar sadece temas etmek isteyen kullanıcılarla sınırlı kalmadı; hak, hukuk, adalet, entelektüel birikimi olanların da olaya dahil olmasıyla beraber Funda Esenç hakkında konuşulma sayısı hızla arttığı için bir kaç saat sonra #fundaesenc etiketi ve fundaesenc kelimesi dünya sıralamasında en çok konuşulan konular listesinde ilk sıraya yükseldi.Yani Fatma Funda Esenç artık herkesin dilindeydi.
Bu dilde bulunma hali yer yer basit veya ağır eleştirilerle olurken, bazen de Funda Esenç'in o çalışana ettiği hakaretlerin aynısı ve hatta daha ağırıydı.
Çünkü videoyu izleyen herkes Funda Esenç'e, onun Tuğçe S'ye ettiği gibi; hayata bakış açısından fikirlerine, instagramda paylaştığı yaşam şeklinden, yaptığı yoga sırasında bedeninin aldığı şekil sonrası vücudunun her zerresine ayrı ayrı hakaret ediyor, onu gördükleri ilk yerde tokatlamak istediğini belirterek, Tuğçe'ye ettiği hakaretlerin hesabını sormak istiyorlardı.

Durum böyle ilerlemişken, Funda Esenç 'de uyanmış; bu kâbusu, önce Tuğçe'ye "şu anda almakta olduğu maaşın iki katıyla, yani yeni bir iş teklifi"yle atlatmaya çalışmış, Tuğçe telefonu Funda'nın suratına kapatınca ise "Tuğçe'nin yaptığının terbiyesizlik olduğunu" twitter hesabında paylaşmıştı.
Yani Tuğçe yine haksızdı, çünkü hakaretlere karşılık olarak olarak sunulan iş teklifini kabul etmemişti. #ırkçı Funda Esenç ise sonsuza kadar tabiki haklıydı! (!)

Oysa işin aslı şuydu ki; Funda ırkçılığını, çirkefliğini kapatmaya çalışırken yanlış bir üslup ile, yanlış biçimde yapmıştı.
Yanlış yaptığı içinde, önceki gece sıçtığı bokuna tekrar batmıştı.
Bokuna battığını henüz kabul etmediğinden dolayı da, Tuğçe'nin telefonu haklı olarak suratına kapatmasını "terbiyesizlik" olarak görmüştü.

Bu yardım etmek istediğini belirttiği tweetlerinden sonra ise, hakkında konuşmalar biraz daha ilerlemiş ve artık daha fazla kişi durmadan Fatma Funda Esenç'e temas etmek istediğini paylaşmaya başlamıştı.
ve işte o an da bir şeyler oldu, Twitter gündem listesinde birden yok oldu.
Listede adı kaybolduktan sonra Funda şu açıklamayı yaptı:




Fatma Funda Esenç etiketinin konuşulanlar listesinden kaldırılmasının nedeni, avukatının yoğun uğraşlarıymış.

Sonrasında da bu paylaşımları yapmaya başladı.
Bakalım ilerleyen günlerde konu nasıl olacak, nasıl sonlanacak.
Bakalım "Fatma Funda Esenc Kimdir, Gelecekte Kim Olacak?"















Yorumlar