Ana içeriğe atla

İnsanların duymak istediklerini, söylerseniz sadece kendinizi kandırırsınız.

Geçen yıla dönüp baktığımda, arada her ne kadar mutsuzluğa yol açacak durumlar, olaylar olsada gördüğüm tek şey; genel anlamda mutlu, güzel bir yıl olduğuydu. Benim için 2010 kendime zaman ayırdığım, sadece kendimi dinlediğim, kendimle yüzleştiğim ve kendimi anlamak üzerine iç yolculuğuma çıktığım bi yıl oldu diyebilirim. İyi veya kötü, sadece kendi kararlarımı verip hareket ettiğim bir yıl olduğu için mutluyum.

--------------------------------------------------------------------------

Geçen yıl şunu daha iyi anladımki, bazen olayları gerçek anlamlarıyla anlamak için, üzerinden zaman geçmesi gerekiyor. Hatta o zaman bazen yıllar da sürebiliyor. Eğer bir olayı o an anlamıyorsanız, bırakın olduğu gibi kalsın. Çünkü olaylar o anda bir bütün gibi görünsede, aslında çevremizde paramparça halinde bulunuyorlar ve gerçek anlamıyla algılayıp çözümlemek için o parçaları birleştirebilmek ve birleştirmiş olmamıza rağmen aslında gerçek anlamda zihnimizde bir arada görebilmek önemli. Tabii sadece bir arada görmek yetmiyor. Çünkü, çevrenizde sorumlu olduğunuz insanlardan çok, kendinize açık sözlü olup olayları tüm çıplaklığıyla, kendinize karşı bile tarafsızca analiz etmeniz gerekiyor.

Bu "kendine karşı tarafsız olmak" hali, çok zorlu bir süreç. Çünkü kişi herkesten önce, sadece kendini sorgulamayı atlıyor ve yaptıklarının doğru olduğuna inanıyor. Eğer doğrularınızın olduğu gibi, yanlışlarınızında olduğunu kabullenebilirseniz, pişmanlıklarınız azalıyor ve o an olduğunuzdan daha çok mutlu oluyorsunuz. Siz mutlu oldukça çevrenizdeki insanları da mutlu ediyor ve onlarla daha iyi anlaşıyorsunuz.

Geçen yılı kendim için tek cümlede özetlemem gerekirse:
İnsanların duymak istediklerini söylerseniz, sadece kendinizi kandırırsınız.

Evet insanların duymak istediklerini boş verin, siz neyi söylemek istiyorsanız bunu söyleyin. Ama hırsınızdan, kızgınlığınızdan, kırgınlığınızdan apayrı bir cümle olsun. Eğer siz kırgınlıklarınızdan v.s uzak bir cümle kurarsanız, karşınızdaki kişi gerçek anlamda olgunluğa kavuşmuş biri ise, zaten sizi anlayacak seviyededir.
Nice güzel yıllara..

Yorumlar